top of page

Milano'da ne yenir? - Milano yemek rehberi

Milano'da gezdik, tozduk, yorulduk. Akıllarda hep aynı soru 😊 'Sıra yemek yemege ne zaman gelecek?'.


Itiraf edelim bizde bir ay önceden Almanya'da saglıklı beslenmeye baslayıp tatlıyı kesmistik. Biraz kilo almadan duralım da kendimizi Milano'ya saklıyalım motivasyonuyla gercekten de 21 günde sadece 2 kez tatlı tükettik ve bu bizim icin bir rekor.


Ilk Italya mutfagı deneyimimiz Roma'da olmustu o zamanda Italyan mutfagına hayran kalmıstık ama Milono bu hayranlıgımızı zirveye tasıdı.


Buyrun baslayalım:

Pasta d’Autore

Kahvaltı ve Tatlı


Patisserie Cova: Hic süphesiz hayatımızdaki en iyi tiramisuyu burada yedik. Italyanların orjinal tiramisusu bizim bildigimiz tiramisular gibi kek agırlıklı olmuyor. Orjinalinde harika ve yogun bir tiramisu kremasının icinde az miktarda kek bulunuyor ve bizde ki puding sunumlarını andırıyor.


Patisserie Cova, 1817'de Antonio Cova adlı bir asker tarafından Scala Opera Binası'nın yanında kücük bir dükkana acılmıs. 2. Dünya Savası'nda zarar gören kafe 1950'den beri simdiki yerinde hizmet veriyor. Burası klasik Italyan tatlılarını deneyimlemek ve kahve molası vermek icin harika biryer. Mekanın kasıntı insanlarla dolu olması sizi yanıltmasın, bizde turist turist sırt cantalarımızla oturup tiramisu ve spesiyal kahvelerinden ictik.


Tiramisu: 12 euro

Kahveler: 4-7 euro arası


Adres: Viale Monza, 91, 20128


Mascherpa Tiramisu


Son dönemlerde Milano'da oldukca popüler olan yeni nesil tiramisucuyu denedik. Burada cilekli, muzlu, avakadolu ve daha birsürü cesitli tiramisu var, hatta vegan tiramisu bile var burada. Cova'dakinin yanından bile gecemese de tadı fena deildi. Biz büyük boy kovanozu iki kisi zor bitirdik.


Büyük boy kavanoz 7 euro, orta boy kavanoz 4 euro


Adres: Via Edmondo de Amicis, 7, 20123





Pave: Hızlı ve lezzetli bir kahvaltı yapayım sonra hemen sehri kesfe cıkayım diyorsanız Pave'in taze kuravasanlı kahvaltısı cok tavsiye ediyorlar. Ayrıca Pave'in tatlıları da oldukca popülermis.

Kisi bası yaklasık kahvaltı fiyatları 15 euro civarıymıs.


Adres: Via Felice Casati, 27, 20124


Panterotti


Luini: Italyanlar'da bizim gibi hamur islerine bayılıyorlar. Her gün hamur isi yiyorlar neredeyse ama Milano'da gördügümüz herkes fitti, anlamadık gitti. Milano'nun önünde sırası hic eksik olmayan nami diyar panzerotticisi Luini'yi denemeden Milano'dan ayrılmayın deriz. Panzerotti bizim cig böregimizin daha kalın hamurlusu ve degisik ic malzemelisi diyebiliriz.


Luini'ye ayak üstü kahvaltı etmek veya gün icinde birseyler atıstırmak icin gidebilirsiniz. Yeride Duomo Meydan'ına oldukca yakın. Duomo Meydan'ından Galleria Vittorio Emanuele II'ye girip galerinin sag tarafından caddeye cıktıgınızda, caddenin hemen parelelinde Luini'yi göreceksiniz.


Luini saat 10:00'da acılıyor. Biz 10:10'da oradaydık ve hic sıra beklemedik.


3 panzerotti: 7.5 euro


Adres: Via Santa Radegonda, 16, 20121


10 Corso Como: Hem tasarım ürünler satan, hemde kafe hizmeti veren oldukca havalı bir mekan burası. Gelmeden önce burayı cok duyduk ve bizde ugradık. Burada genelde marjinal tiplerin takıldıgını anlamamız cokta uzun sürmedi. Menü fiyatları ortalamanın biraz üstündeymis. Keyifli birkac saat gecirilebilecek biryer olmasına ragmen zaman kıtlıgından dolayı, buraya bir göz atıp birsey icmeden cıktık.


Adres: Corso Como, 10 20154



Pizza

Spontini: Milano'nun zincir pizzacının pizzaları o kadar büyük ve pizza hamurları o kadar kalın ki 1 dilim pizza karnınızı tıka basa dyuruyor.


2 dilim pizza: 12 euro


Adres: Via Dogana, 3, 20123


Pizza Am

Pizza Am: Milano’nun en lezzetli pizzası bizce burada yenir. Biraz turistik olsada ve kapısında daima sıra olsa da beklemeye deger. Hem beklerken ikram ettikleri alkoller ve hamur isleri o kadar lezzetli ki, kapının önünde bekledigini unutup orada takılıyorsun moduna hemencecik giriveriyorsun.


Biz yarım saat bekleme sonrasında iceri girdik. Bir büyük pizza ve iki farklı cesit meyveli Italyan Birasının tadına baktık. Pizza da biralarda oldukca basarılıydı. Yemeginizi bitirdikten sonra masanızı toplamaya gelen garson ikramlık shotlarından icmek isteyip istemedigimizi sordu. Bizde kabul ettik ve hatta kasa sırasında beklerken bize birer shot daha ikram ettiler. Personelin enerjisi inanılmaz yüksekti, biz burayı cok sevdik.


1büyük pizza, 2 bira: 26 euro


Adres: Corso di Porta Romana, 83, 20122

Marghe Pizza: Burayı denemeye vaktimiz kalmadı ama pizzalarının lezzetini anlata anlata bitiremiyorlar. Marghe Pizzya'da sezonluk malzemelerden haftalık cesitler belirleniyormus. Belki siz denersiniz.

Adres: Via Plinio, 6, 20129 Milano

Adres: Via Cadore, 26, 20135

Dry: Daha cool bir mekanda pizza yiyip, birseyler icmek istiyorsanız dogru adres Dry. Buraya rezervasyonumuz olmadıgı icin biz giremedik. Yani gidecekseniz rezervasyon yaptırıp giderseniz bosuna zaman kaybetme ihtimalinizi ortadan kaldırmıs olursunuz.


Adres: Viale Vittorio Veneto, 28, 20124

Adres: Via Solferino, 33, 20121


Briscola Pizza


Kücük boy ikili pizzaları ile farklı lezzetlerin tadına bakabilir veya cok ac degilseniz iki kisi paylasabilirsiniz. Biz deneyimledik ama pizzalarını pek begenmedik 😒.


2 kücük pizza ve kola: 21 euro


Adres: Via Dogana, 1, 20123, bircok subesi var ama Duomo'ya en yakın adresliyi buraya bırakıyoruz.








Makarna


Pasta d’Autore: Roma'da ki deneyimlerimizden sonra bize Italyan makarnasını yeniden sevdiren mekan, seni de lezzetli makarnalarını da asla unutamayacagız. Burası lokollerin daha cok bildigi, geleneksel aile restoranı tarzında biryer. Restoranın sabit bir menüsü yok, günlük yapılan taze makarna ve soslardan kendi makarna kombinassyonunuzu olusturuyorsunuz. Bizce cok eglenceliydi!


2 tabak makarna, 1 kadeh sarap, 2 su: 35 euro


Adres: Via Cesare Correnti, 7, 20123


Da Oscar: Yine rezervasyonsuzlugumuz yüzünden gidemedigimiz ve aklımızda kalan mekan. Fiyat/lezzet ortalamasının cok yüksek oldugunu bircok yerden duyduk. Siz gidecekseniz, kapıdan dönmemek icin kesinlikle rezervasyonla gidin. Unutmadan söyleyelim, mekan 20:00'da acılıyor. (Kisi bası ortalama fiyat 30 Euro) 


Adres: Via Lazzaro Palazzi, 4, 20124


Özel zamanlar icin


Milano'da hem lezzetleriyle hemde mekan tasarımlarıyla isim yapmıs restoranları okudugumuz ve duydugumuz kadarıyla asagıda sizin icin sıraladık. Biz Avrupa'da özel bir gün olmadıkca lokal mekanalarda takılıp vakit gecirmeyi daha cok seviyoruz. Malum birde bütce yönetimi konusu var.


Dongiò: Geleneksel İtalyan mutfağı için en çok tercih edilen restoranlardan biri. Taze makarnalarını özellikle tavsiye ediyorlar. (Kisi bası ortalama fiyat 35-45 euro)


Adres: Via Bernardino Corio, 3, 20135



Don Carlos: Italya'nın geleneksel lezzetlerini barındıran bir menüsü varmıs. (Kisi bası ortalama fiyat 60-70 euro)


Adres: Via Alessandro Manzoni, 29, 20121


Masuelli Trattoria San Marco: Burası Geleneksel bir aile isletmesi olan İtalyan trattoriası olarak biliniyormus. Trattoria bizdeki meyhaneye karsılık geliyor diyebiliriz. (Kisi bası ortalama fiyat 35-45 euro)


Adres: Viale Umbria, 80, 20135


Il Salumaio Di Montenapoleone: Biz bu restoranın avlu kısmına bayıldık. Eger Milano'da sıkır sıkır giyinip, kaliteli bir yemek yiyeyim ve tüm geceyi aynı mekanda sohbet ederek harcayayım diyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Kisi bası ortalama 60 euro hesap ödemeyi göze almalısınız.


Adres: Via S. Spirito, 10, Via Gesù, 5, 20121

Bonus: Milano'nun isottosu meshurmus duyurulur!


Bu blogu yazarken bile acıktıgımızı hissettik. Simdi deniz mahsüllü bir makarna olsa da yesek, yanına belki de güzel bir Italyan sarabı...


Ahh ahhh, Da Oscar'a gidip makarna yerseniz kulaklarımızı cınlatın lütfen 😜

Afiyet olsun!



Milano gezi rehberimize buradan ulasabilirsiniz.

Como gezi rehberimize buradan ulasabilirsiniz.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page