top of page

Bursa'nın Beyaz Cenneti Uludağ - Günübirlik Uludağ Gezi Rehberi

Uludag, heybetli ve kısları beyaza bürünmüs görünümüyle bile insanı heyecanlandırmayı basarıyor. Hele bizim gibi kar delisi bir çiftseniz, uçsuz bucaksız beyaz görüntünün verdigi mutluluk bir baska oluyor.

Blog49 tatil kayak uludag kar kis bursa  gezi blogu seyahat tavsiye
Telesiyej'den Oteller Bölgesi görüntüsü

Konumu, dogal güzellikleri ve tesislerinin sundugu hizmetler ile birlikte Uludag, Türkiye'nin en çok tercih edilen kayak merkezlerinin basında geliyor. Marmara Bölgesinin en yüksek dagı olan Uludag 2.543 m yüksekliktedir.


Son yıllarda sehirlerde kar görmeye hasret kaldıgımızdan, Bursa'da ki evimizden ulasımı oldukca rahat olan Uludag'a günübirlik gidelim dedik. Bu yazımızda da sizlere günübirlik Uludag gezisi ile ilgili pratik bilgiler verecegiz.


Uludag'a ne zaman gidilir?



Blog49 tatil kayak uludag kar kis bursa  gezi blogu seyahat tavsiye

Uludag, yılın her dönemi sizi ayrı bir güzellik ile kucaklamaya hazır. Kayak mevsimi Aralık ortasında baslayıp, Mart sonuna kadar devam ediyor. Genellikle Ocak sonu- Subat basında baslayan festival (White fest) de oldukça fazla ziyaretçi çekiyor.


Nisan ayı itibariyle Uludag tam anlamıyla yesillere bürünmeye baslar. Piknik alanları da bu zamanlar itibariyle oldukça çok tercih ediliyor.









Ulasım


Uludag'a sehir içinden birçok farklı ulasım secenegi var. Uludag'a teleferik, minübüs, taksi veya özel aracınızla rahatça gidebilirsiniz.

Blog49 tatil kayak uludag kar kis bursa  gezi blogu seyahat tavsiye
Sarı Alan'da teleferik manzaralı fotoğraf

Teleferik: Bizim favorimiz, ilk defa denedigimiz teleferik oldu. Maalesef teleferik biletlerini alabileceginiz online bir platform bulunmuyor. Teleferik ile ilgili detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.


Teleferigin, Teferrüç, Sarı Alan ve Kurbaga Kaya-Oteller olmak üzere üç istasyonu var. Teferrüç'ten Sarı Alan'a kadar yaklasık 18 dk da ulasıyorsunuz. Oteller Bölgesi'ne çıkmak için Sarı Alan'da aktarma yaparak yeniden teleferige binmeniz gerekiyor. Aktarma için bir ücret ödemiyorsunuz. Genellikle ziyaretçiler Sarı Alanı turladıktan sonra Oteller Bölgesi'ne çıkıyor. Sarı alan genellikle piknikçilerin ve günübirlikçilerin birseyler yiyip içmek için tercih ettikleri cafelerin bulundugu nokta oluyor.




Teleferik bilet fiyatları:

Ögrenci ve 65 yas üstü : tek yön 25tl / gidis-dönüs 35tl

Tam : tek yön 35tl / gidis-dönüs 50tl

0-6 yas aralıgından ücret alınmıyor.


Bonus: Sarı Alan'da, karlar içinde fotograf çekmek için daha sakin alanlar bulabilirsiniz.


Sarı Alan'dan 10 dk lık Teleferik yolculugu ile Kurbaga Kaya İstasyonu'na ulasıyorsunuz. İstasyon her ne kadar Oteller Bölgesi'ne yakın olsada 15 dk lık rampalı bir yürüyüsten sonra tüm aktivitelerin gerçeklestigi Oteller Bölgesi'ne ulasıyorsunuz. Yürümeyi tercih etmeyenler için istasyonun önünde minübüsler (3tl) ve taksiler (20tl) hazır bekliyor.


Blog49 tatil kayak uludag kar kis bursa  gezi blogu seyahat tavsiye otopark fiyat
Teferrüç Otopark Ücretleri

Sehir içinden gelenler:


Teleferik Teferrüç İstasyonu'na sehir içinden S2 nolu belediye otobüsleriyle rahatça ulasabilirsiniz. Teferrüç İstasyonundaki otopark fiyatlarını da yan tarafa bırakıyoruz.


Sehir dısından gelenler:


Bursa Otobüs Terminali'nden gelirken 94 numaralı otobüsler ile, Mudanya/BUDO iskelesinden F3 numaralı otobüsler ile teleferik istasyonunun önünde inebilirsiniz.







Mininüs: Tophane yokusundan/semtinden kalkan minübüsler ile yaklasık 1 saatte kisi bası 18tl ücret ile Uludag'a ulasabilirsiniz. Minibüsler ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulasabilirsiniz. Bursa Otobüs Terminali'nden geliyorsanız 96 numaralı otobüsler ile minibüs duragının önünde inebilirsiniz.


Kisisel otomobil: Kendi aracınız ile de oldukça rahat bir sekilde Uludag'a ulasabilirsiniz. Uludag Milli Park'a otomobil giris ücreti 18tl. Kıs mevsiminde kıs lastikleriniz olmadan veya lastiklerinize zincir takmadan Uludag'a cıkmamanız gerektigini hatırlatalım istedik. Hem cok ciddi sekilde jandarma tarafından kontroller yapılıyor hem de dag yolu oldukça virajlı ve yokus.


Oteller Bölgesi'nde aracınızı park edebileceginiz birçok nokta mevcut. Aracınızı yol kenarlarına veya belediye'nin isletmesinde olan Burbak'a park edebiliyorsunuz (günlük 20tl).


Konaklama


Blog49 tatil kayak uludag kar kis bursa  gezi blogu seyahat tavsiye konaklama sari alan
Sarı Alan'dan bir kare

Uludag'da daha önce konaklamadıgımız için sizlere çevremizden duydugumuz kadarıyla tavsiye verebilecegiz. Uludag Oteller Bölgesi'nde ki oteller yalnızca kıs sezonunda ragbet görüyor. Bu nedenle konaklama fiyatları ortalamanın biraz üstünde seyrediyor.

Baslıca Oteller: Kervansaray Hotel, Karinna Hotel, Agaoglu My Mountain, Alkoçlar, Kaya, Le Chalet, Genç Yazıcı, Grand Yazıcı...










Son yıllarda oldukça popüler olan Agac Evler, Uludag'da da ragbet görüyor. En çok tercih edilen ve konaklama sitelerinde yüksek puanlar alan dag evi isletmeleri:


Karinna Ahsap Orman Köskleri (detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz.)

Uludag Orman Köskleri (detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz.)

Villa Uludag (detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz.)


Blog49 tatil kayak uludag kar kis bursa  gezi blogu seyahat tavsiye kis sporlari ekipman kiralama giysi

Kıs Sporları, Ekipman ve Giysi Kiralama


Uludag'da kıs sporları için gerçekten çok gelismis tesisler var. Hem profesyonel sporcular için hemde bizim gibi yeni baslayanlar için her türlü hizmet düsünülmüs. Daha önce kayak yapmadıysanız ve deneyimlemek istiyorsanız Uludag dogru adres. Tüm kayak ekipmanlarını ve kayak giysilerini Oteller Bölgesi'ndeki tesislerden kiralayabilirsiniz. Biz yalnızca ekipmanları, kisi bası günlük 60tl ücretle kiraladık. Giysi ve ekipmanlar tamamsa sıra size kayak dersi verecek hocayı bulmaya. Ders saatlik ücretleri, dersi alacak kisi sayısına göre degisiyor.


Kayak ve Snowboard Ögretmenler Dernegi'nin saatlik ücretleri:

1 kisi saat/ücreti : 250tl

2 kisi saat/ücreti : 320tl

3 kisi saat/ücreti : 420tl

4 kisi saat/ücreti : 480tl


Blog49 tatil kayak uludag kar kis bursa  gezi blogu seyahat tavsiye skipass bilet teleferik
Skipass 2020 ücret tarifesi

Skipass: Uludag'daki otellerden birinde kalıyorsanız genellikle kayak pistleri ve liftler için ekstra bir ödeme yapmıyorsunuz. Liftler yokustan kaydıktan sonra sizi tekrar yokusun üst noktasına tasıyor. Dısarıdan gelip kayak pistlerini ve liftleri kullanmak istiyorsanız asagıda skipass kullanım ücretlerini paylasıyoruz. 1 çıkıslık biletler haricindeki tüm biletleri Uludag'ın tamamındaki liftlerde kullanabilirsiniz.


Uludag'da kayak ve snowboard dısında da birçok kıs aktivitesine katılabilirsiniz. Detaylara buradan ulasabilirsiniz.







Telesiyej: Uludag'ın zirve noktasına ulaşabilmek için Oteller Bölgesi'ndeki telesiyejlere binebilirsiz. Biz tek çıkıs için 30tl ödedik. Uludag'a ilk defa gelenlere veya daha önce hiç telesiyeje binmeyenlere mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.


Yeme İçme


Blog49 tatil kayak uludag kar kis bursa  gezi blogu seyahat tavsiye yeme icme starbucks kahve

Otellerin birçogunun kafe ve restoran bölümleri mevcut. Biz kayak pistlerine yakın oldugu için Beceren Cafe'nin açık alanında vakit geçirdik. Beceren Cafe'nin içinde birde küçük bir Starbucks standı vardı. Kahve fiyatları boy ve çesitlerine göre 16tl-22tl arasında degisiyordu.

Karnınız acıktıysa Beceren Cafe'nin pizzalarını deneyebilirsiniz. Porsiyonlar biraz küçük olmasına ragmen biz pizzalarını begendik. Ortalama yemek fiyatları 40tl-60tl aralıgındaydı.


Bonus: Kurbaga Kaya Teleferik İstasyon'unun içinde ve Oteller Bölgesi'ndeki Beceren Kafe'nin içirisinde Migros var. Ufak tefek ihtiyaçlarınızı daha hesaplı sekilde Migros'tan alabilirsiniz.



Günübirlik Uludag gezi notlarımız ile, Uludag'a günübirlikte olsa gitme konusunda size bir nebze olsun motivasyon saglayabilmek istedik. Biz deneyimleyerek, hepimizde olusan 'Uludag çok pahalıdır, gitmeyelim' algısında kendi açımızdan yendik. Konaklamanızı sehir merkezinde planlayıp, yanınızda atıstırmalık birseyler götürerek Uludag'da hem ekonomik hemde çok eglenceli bir gün geçirebilirsiniz. Uludag'daki deneyimlerinizi ve varsa sorularınızı bizimle asagıdaki bölümden paylasabilirsiniz...


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page