top of page

Como Gölü Günübirlik Gezi Rehberi


Milano'ya gidenlerin muhtemel ikinci duragı olan Como Gölü, Italya'nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinde bulunuyor. Isvicre sınırına yakınlıgından anlasılacagı üzere göl buzul kökenli bir gölmüs ve oldukca sogukmus. Kasabalardaki birsürü Isvicre plakalı arabanın kaynagıda bu sınır yakınlıgından geliyormus.

Zaten ne Como ne de gölün etrafındaki diger kasabalar tam da Italya'ya benzemiyor. O sessizligi, sakinligi ve düzeni hayalimizdeki Isvicreyi andırdı bize. Bu konu tamamen kıs sezonuyla da alakalı olabilir.


Tepeden bakıldıgında göl Y harfinde görünüyormus. Göl o kadar büyük ki ancak ucaktan bakmanız lazım ki o Y harfini görebilin. Göl o kadar büyük ki biz otobüsle Y harfinin kısa cizgisini otobüsle 1 saatte gidebildik düsünün.


Almanya'dan alıskın degiliz böyle göllere 😊, bize göre bir gölün etrafı maksimum 10 kilometre olur ve etrafında yürüyerek parkuru tamamlarsın.





Bu gölün dünya capında da apayrı vir ünü varmıs bizde yeni ögrendik. Madonna, George Clooney, Gianni Versace, Ronaldinho gibi isimlerin bu göl etrafında evleri varmıs. Sosyeteden de dügünlerini buradaki villa bahcelerinde yapan cok oluyormus. Aman neyse zenginin malı bizim cenemizi yormasın, biz gelelim konumuza.

Como'ya ne zaman gidilir:


Bizce Como her mevsimde ayrı güzeldir. Hava sıcaklıgına göre güzellik cesidi degisir tabii ki.

Önemli olan siz nasıl bir seyahat arıyorsunuz?


Ilkbahar/Sonbahar Dönemi: Herseyden az az olsun ve tadında olsun diyorsanız bu dönemler bicilmis kaftan. Hem huzurlu bir sekilde gölün etrafınını gezebilirsiniz, hem restoranların acık ama agzına kadar tıklım tıklım dolu olmadıgı zamanları yakalamıs olursunuz.


Yaz dönemi: Hareketli, cıvıl cıvıl ve bir o kadar da kalabalık bir tatil yapmak istiyorsanız bu dönemi tercih etmelisiniz. Yaz ayları bizim Alacatı'da ki gibi oluyormus.


Kıs dönemi: Benim biraz kafa dinlemeye ve insan görmemeye ihtiyacım var diyorsanız dogru zaman kesinlikle bu dönem.

Como'da kac gün kalınmalı?


Bu sorunun cevabı da ihtiyaclarınız dogrultusunda degiskenlik gösterecektir.


Muhtemelen Como Gölü gezi planınızı Milano gezinizin önüne veya arkasına baglamayı düsünüyorsunuz. Ilginizi cekebilecek, Milano ile ilgili detaylı bilgiler verdigimiz Milano gezi rehberi ve Milano yeme-icme rehberi yazılarımızı da okumanızı tavsiye ederiz.


Biz de 2 günlük Milano gezimizin 1 gününü Como'ya ayırmaya karar verdik. 1 gün yetti mi?

-Almanya'da bol bol orman, göl gördügümüz icin bize yetti. Biz insana hasrettik, insana 😊. Yani bizi heyecanlandıran Milano'da ki yogunluk olmustu daha cok.


Como Gölü etrafındaki her popüler kasabayı görmesemde olur, söyle gölün etrafında güzel bir gün gecireyim diyorsanız günü birlik tur tam size göre.


Eger ki Milano'ya gelisiniz ile dönüsünüz arasında 3 gece gibi bir süre varsa, degisiklik yaparak 1 gecesinde Como Gölü etrafındaki köylerden birinde kalabilirsiniz. Geceleri de gölün etafında ve kasabalarda vakit gecirebileceginiz tatlı mekanlar var.





Como Gölü'nde yüzülebildigi icin, ben bu yaz tatilimi burada yapıcam arkadas diyorsanız kac gece kalacagınız size kalmıs ama yaz döneminde otel fiyatları cok artıyormus, simdiden bir yerler bakınmaya baslasanız iyi edersiniz.

Milano'dan Como'ya nasıl gidilir?


Milan Centrale metro istasyonundan yukarı cıktıgınız anda kendinizi bizim hayran kaldıgımız Milan tren istasyonunda bulacaksınız. Como'ya gidis biletlerini internetten alabileceginiz gibi tren istasyonundaki makinelerden de kolaylıkla alabilirsiniz. Biz gidis dönüs biletlerimizi, Como'da tekrar bilet almakla ugrasmamak icin tek seferde aldık. Tek kisi gidis-dönüs tren bileti fiyatı 9,60 euro. Güncel fiyatlara buradan ulasabilirsiniz.


Biletinizi alırken gidis noktası Milano Centrale, varıs noktası Como San Giovanni olacak sekilde almalısınız. Birde aldıgınız biletleri gün icerisinde herhangi bir saatte kullanabiliyormussunuz. Bize de ordaki görevli söyledi. Diyelim planladıgınız treni kacırdınız, aynı bilet ile bir sonraki trene de binebilirsiniz. Milano- Como arası yaklasık 40 dakika sürüyor.

Bellagio Belediye Binası

Como Gölü cevresinde ulasım


Como gölü cevresinde turistlerin en cok ziyaret ettigi noktolar Como sehir merkezi, Bellagio, Veranna, Menaggio ve Tremezzo kasabları oluyor.


Eger günibirlik olarak Como'ya geldiyseniz, Como San Giovanni tren istasyonundan indikten sonra iki seceneginiz var:


  • Ilki tren istasyonundan cıkıp karsınızdaki yolu takip ederek Como sehir merkezini turlamak, ardından göl etrafında sececeginiz popüler kasabalardan birine feribot veya otobüse gitmek.

  • Ikinci secenek tren istasyonundan cıkar cıkmaz sectiginiz kasabalardan birine giden otobüse binmek ve köy dönüsünde Como sehir merkezine ugramak olabilir.


Biz önce Como sehir merkezini gezip, tekrar tren istasyonuna dönerek otobüsle Bellagio köyüne gitmistik. Otobüs yolculugunda köye giderken söförün arka kısmında oturarak enfes manzaraların tadını cıkarın.


Como sehir merkezinden Bellagio kasabasına otobüs ile gitmek icin, bir kisi gidis-gelis 7.50 euro ödedik.


Como sehir merkezini gezerken feribot fiyatlarını da sormustuk. Bir kisi icin Bellagio'ya gidis 14.80 euro'ydu. Milano'dan 4.80 euro'ya Como'ya gelmisken Como'dan Bellagio'ya gitmek icin 14.80 euro ödemek bize gereksiz geldi. Feribot sefer saatlerine ve güncel fiyatlarına buradan ulasabilirsiniz.


Como'da ne yenir?


Klasik Italyan mutfagı esintilerine Como'da da rastlıyorsunuz. Biz sıkısık bir tempoda Como'yu gezdigimiz icin yemek konusuna pek vakit ayıramadık. Gözümüze kestirdigimiz güzel mekanlardan birine oturup birer kahve ictik ve 2 kahve icin 5.5 euro ödedik. Ardından Como'nun dar sokaklarında dolasırken burnumuza gelen mis gibi pizza kokularına dayanamayıp yürürken yemek icin 3.5 euro ya bir dilim pizza aldık.

Como

Como sehir merkezi


Como ve cevresi cogunlukla maddi durumu iyi olan kesimin, kalabalıktan kacmak icin ugrak noktası oldugu icin, meydanlardaki restoranlarda iyi giyimli insanları sık sık görebilirsiniz.


Como sehir merkezinde gezilecek birkac meydan var ve siz istesenizde istemeseniz de yollar sizi zaten bu meydanlara cıkarıyor.


Piazza Duomo: Bu meydan da Como Katedrali'ni görebilirsiniz. Milano'da ki Duomo Katedrali'nin minyatürü desek pekte yanlıs olmaz. Katedralin cephe kaplama malzemesine bayıldık. Hele cepheye günes vurunca sokaklara öyle güzel yansımalar düsüyor ki.


Piazza Volta: Pili icat eden Como’lu ünlü fizikçi Alessandro Volta’nın heykelinin bulundugu ve bizim en cok hosumuza giden meydan burası oldu.

Duomo Katedrali
Burada kahve icmistik.


Degisiklik olsun diyorsanız!

Como merkezindeki Brunate Finniküleri ile tepeye cıkıp Como Gölü manzarasını izleyebilir ve harika fotograflar cekinebilirsiniz. Bilet fiyatları; tek yön 3 euro, gidis-dönüs 5,5 euro. Daha detaylı bilgi icin buraya bakabilirsiniz.

Bellagio

Bellagio'da neler var?


Bellagio kasabası gölün en turistik ve pahalı yeri olarak anılıyor, biz yalnızca kasabanın sokaklarını gezip hos fotograflar cekinerek vakit gecirdigimiz icin fiyatlar konusunda pekte bir fikir sahibi olamadık. Kasabanın üst kısımlarına cıktıkca enfes manzaralar yakalamak icin harika noktalar kesfediyorsunuz.

Bizim kasabada oldugumuz zamanda cocuklar icin düzenlenen bir festivale denk gelmistik. Özellikle cocuklar olmak üzere bircok kisi kostümler giymis ve arabalara dolusmuslardı. Arabalarda calan müzikle birlikte dans ederek halkı selamlayıp kasabada birkac tur attılar. Cocukların cogunun kostümü kendi imkanlarıyla yapılmıs ve tasarlanmısa benziyordu. Avrupa'lıların bu gibi eglenceleri bizim cok hosumuza gidiyor. Eglenirken, hem sosyallesmis oluyorlar hem de birseyler üretmis oluyorlar.


Hediyelik birseyler bakıyorsanız burada sehir merkezinden daha cok secenek oldugunu hatırlatmak isteriz.

Como'da gecirdigimiz hareketli 6 saatten sonra Milano tren istasyonuna vardıgımızda kendimizi uyuklerken bulduk.😊


Como Gölü ve cevresini bir günde gezmeyi planlayanlar icin kendi tecrübemizi anlatmaya calıstık. Umarız yazı sizin icin de faydalı olur.


Simdiden iyi gezmeler!


Instagram'da da bizi takip etmek ister misiniz? blog49de




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page