top of page

Berlin Turuna Çıkacaklara Altın DeğerindeTavsiyeler


Berlin Turuna Cikacaklara Altin Degerinde Tavsiyeler
Reichstag

Avrupa’nın en hareketli şehri unvanını büyük bir gururla taşıyan Berlin, gerek eğlence hayatı gerekse gezilecek yerleriyle ziyaretçilerine muhteşem bir tatil deneyimi sunuyor. Yıllardır belki iş belki de farklı nedenlerle ertelediğiniz Berlin tatilinizi bu yıl yapmanın tam zamanı olabilir! Tatil planlamanıza ilk olarak Ytur.net öncülüğünde hazırladığımız Berlin gezi rehberi niteliğindeki yazımızı okuyarak başlayabilirsiniz. İşte karşınızda Berlin tatilinizi tüm ayrıntılarıyla planlamanıza yardımcı olacak gezi rehberimiz, keyifli okumalar!


Berlin Gezileri İçin Mevsimi Dert Etmeyin!

Yurt dışı tatili planlarken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri şüphesiz gidilecek şehrin mevsime göre değişen hava koşulları. Öyle şehirler var ki doğru mevsimde gidilmediğinde tatili adeta eziyete dönüştürebiliyor. Ancak Berlin tüm bu istisnaların dışında kalan muhteşem bir atmosfere sahip. Berlin için tüm mevsimlerin yakıştığı ender şehirlerden biri desek abartmış olmayız. Dolayısıyla yılın her dönemi Berlin turu yapmak için doğru zaman olabilir. Ama yok “Ben tam mevsiminde gitmek istiyorum” diyorsanız da tatilinizi nisan sonu ile eylül başı arası bir döneme denk getirebilirsiniz.


Zengin Ulaşım Ağıyla Berlin’i Baştan Sona Dolaşın!

Berlin, tabi ki sadece sahip olduğu mimari yapıları, gezilecek yerleri veya eğlence hayatıyla öne çıkmıyor. Avrupa’nın şehir içi ulaşım anlamında belki de örnek gösterilebilecek birkaç kentinden biri olan Berlin, bunun hakkını gerçekten veriyor. Trafiğin neredeyse yok denecek kadar az olduğu Berlin’de şehir içi ulaşımı rahatlıkla otobüsler ile sağlayabilirsiniz. Buna ne kadar ihtiyacınızın olacağı da tartışmalı bir konu. Çünkü S Bahn ve U Bahn adı verilen hızlı trenler, vakit kaybetmeden şehrin dört köşesini gezebilmenize imkân tanıyor. Üstelik günlük, haftalık veya aylık olarak alabileceğiniz biletlerle bu yolculukları çok daha ekonomik hale getirebilirsiniz. Unutmadan, eğer tatiliniz 2-3 günlük ise Berlin Pass gibi alternatifleri de tercih değerlendirebilirsiniz.


Bununla da yetinmeyip Berlin turunuza farklı şehirleri de ekleyebilirsiniz Örneğin Berlin’den hızlı trenle Hamburg, Münih, Köln ya da Stuttgart’a geçebilirsiniz. Berlin gezisinin arasına kısa bir Köln ya da Hamburg turu eklemek hiç de fena bir fikir olmaz değil mi? Çok vaktiniz yoksa yalnızca 3 saatlik bir tren yolculuğu ile Hamburg’a gidebilir ve bu büyüleyici Alman şehrini baştan sona keşfedebilirsiniz.


Berlin’de Bu Lezzetlere Mutlaka Şans Verin!

Berlin turları sırasında damak zevkinize uygun birçok lezzet ile karşılaşabilirsiniz. Bu noktada tercih tamamen size kalmış. Ancak biz yine de “Berlin’de ne yenir?” gibi soruları cevapsız bırakmayalım. Ne kadar tahmin etmeseniz de Berlin denilince yemek olarak akla ilk gelen detay döner kebap! Evet yanlış duymadınız, Türkiye’de hemen her köşe başında bulunan dönerciler Berlin’i adeta abluka altına almış durumda. Gelelim Berlin’in asıl lezzetlerine. Berlin’e gittiğinizde mutlaka Alman Çöreği’nin tadına bakın. “Berliner” olarak bilinen bu çörek, yapısı itibariyle donuta benzese de kendine özgü pek çok özelliğe sahip. Son yıllarda ülkemizde de popüler olan berlineri yerinde denemek güzel bir deneyim olacaktır.


Berlin’de atıştırmalık kültürü oldukça gelişmiş durumda. Buna canlı canlı şahit olmak isterseniz en yakın restorana gidip bir currywurst siparişi verebilirsiniz. Sadece bu yemeğiyle meşhur bir yere gitmek isterseniz de ilk durağınız mutlaka Mehringdamm Caddesi’ndeki Curry 36 isimli mekân olmalı. Buraya kadar gitmişken Kreuzberg’deki başta ketwurst olmak üzere diğer sokak lezzetlerinin de tadına bakabilirsiniz.


Berlin’de sabah kahvaltılarını tıpkı bir Alman gibi yapmak istiyorsanız senfeier isimli yemeği denemelisiniz. Patates püresi ve haşlanmış yumurtadan oluşan bu yemek Berlin’in hemen hemen tüm restoranlarında bulunuyor.


Berlin Gezilecek Yerler Listenizi Oluşturmadan Bu Tavsiyelere Kulak Verin!

Berlin, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine hiç de sorun çıkarmayan bir kent. Öyle ki kentin dört bir yanında keşfedilecek bir şeyler bulabiliyorsunuz. Ancak yine de Berlin turları öncesinde gezilecek yerler için bir planlama yapmanız gerekebilir. Bunun için sizlere şehrin en turistik yerleri hakkında bilgiler vereceğiz. İşte karşınızda Berlin’i Berlin yapan o eşsiz mekanlar;


1. Kırmızı Belediye Binası (Rotes Rathaus)

Türkçede “Kırmızı Belediye Binası” adıyla bilinen Rotes Rathaus, Berlin’in meşhur Mitte semtinde yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere bir belediye binası olan Rotes Rathaus, Berlin eyaletini yöneten başkana ve senatoya ev sahipliği yapıyor. “Buraya neden kırmızı adını vermişler?” diye soracak olursanız yapının kırmızı renkli tuğladan inşa edilmiş olması cevabını verebiliriz. Neo-Rönesans tarzında inşa edilen yapı, 1869 yılından günümüze oldukça sağlam bir şekilde ulaşmayı başarmış. Yapının büyük bir kısmı hafta içi turistik gezilere açık.


2. Alexanderplatz Meydanı

Berlin’e gelip de görmeden dönmemeniz gereken bir yer varsa burası kesinlikle Alexanderplatz Meydanı’dır. Mitte yakınlarındaki meydan, yerel halk tarafından “Alex” olarak anılmakta. Rus İmparator I. Aleksandr’ın 1805 senesinde gerçekleştirdiği Berlin ziyareti sonrası bu büyük alana Alexanderplatz adı verilmiş. Şehrin belki de ulaşım ağının merkez noktası diyebileceğimiz Alexanderplatz Meydanı’na gittiğinizde meşhur Berliner Fernsehturm kulesini görmelisiniz. 368 metre uzunluğuyla Almanya’nın en yüksek yapısı olma unvanını gururla taşıyor.


3. Nikolaiviertel

Yurt dışı tatillerinde genellikle herkes bir şekilde “old town” yani “eski şehir” görmek ister. Berlin’e gittiğinizde böyle bir ihtiyaç hissederseniz adresiniz direkt Nikolaiviertel olmalı. Bütünüyle sizi Orta Çağ’a götürebilecek mimariye sahip olan mahalle, dar sokakları ve otantik atmosferiyle ziyaretçilerini büyülüyor.


4. Müzeler Adası (Museum Island)

Berlin’de müze gezmek için en ideal yer Museum Island yani Müzeler Adası. Toplamda 1 kilometrekarelik alana birbirinden değerli müzeleri sığdırmayı başarabilmiş olan kompleks, Mitte’deki Spree Nehri’nin yakınlarında yer alıyor. Hafta içi her gün ziyaret edebileceğiniz Müzeler Adası’nda Taş Devri’nden 19. yüzyıla kadar uzun bir tarih yolculuğuna çıkabilirsiniz.




Tüm gezginlere bizden selam olsun!

Instagram'da da bizi takip etmek ister misiniz? blog49de


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page